Ordiziako herrian ospatutako Latxa edo Karrantzako ardiaren esne gordinez artzaiek egindako XLVII. Gazta Lehiaketa eta ondorengo enkantea, hain zuzen ere, Idiazabal gazta egiten duten artzaientzat garrantzi haundiko ekitaldia da euskal gizartean duen sona kontuan izanik.
Horrelako ekitaldiak oso garrantzitsuak dira, are gehiago duten ospea eta oiartzuna kontuan hartuta, bai irabazle gertatzen den artzaiarentzat bai artzantza jarduerarako, artzaiek ekoizten duten elikagaia, alegia Idiazabal gazta, balorean jartzeko oso baliagarria gertatzen delako.
Gaztaren promoziorako horrelako ekitaldien garrantzia aitortzen dugun bezala, ezin ahaztu, artzaiek bere egunerokoan bizi eta lanerako baldintzen duintasunak duen garrantzia, artzaientzat bizi eta lanerako baldintza duinik gabe, ezingo baitugu gozatu lanaren emaitza, gazta alegia.
Hori dela eta, Ordiziako ekitaldiaren harira, Gipuzkoako ENBA nekazal sindikatuak dei berezia egiten die herri arduradun guztiei eta bereziki Enirio-Aralar Mankomunitateko buruzagiei, mendian jarduten diren abeltzainen lan eta bizi baldintzak hobetu ditzaten.
2019ko udal hauteskunde ostean osatutako Enirio-Aralar Mankomunitatearen batzarreko gehiengo berriak eta bereziki bertako presidentea den Ordiziako alkateak, hitz politak eta potoloak erabili arren, ezer gutxi egin du abeltzainen alde, Mankomunitatea paralisian murgilduta.
Irakurri oharra osoa ENIRIO-ARALAR.
- OPINION de X. Iraola: "Calabozo"
- RUTH MOZO, Getariako Txakolina: "AURRE EGITEKO MODUKOA IZANGO DA SOBERAKINA”
- GETARIAKO TXAKOLINA. medio millar de temporeros hacen PCRs antes de comenzar a vendimiar
- SAGARRA- Euskal Sagardoa Jatorrizko Izendapenerako sagarra, aurtengoan, kiloko 0-29-0.30 euro ordainduko da.
- GAZTA. Ordiziako gazta lehiaketako lehen 5 sarituak: 1. Patxi López de Uralde 2. Unai Lekuona 3. Mausitxa 4. Zabaleta SC 5. Ipiñaburu
- PAC. Ministro Planas plantea la preferencia de los profesionales en el reparto de ayudas
- PAC. Estalla la guerra de la PAC: Andalucía se opone a la propuesta del Gobierno y habla de que la región dejará de percibir 1.300 millones
- PAC. Planas se lo deja claro a las CCAA: «Todo ha cambiado. El dinero de la PAC ya no es para ninguna comunidad, es para el sector»
- LECHE.
- DESARROLLO RURAL. Bruselas lanza consulta pública sobre desarrollo rural
- FORESTAL. INNOBANDAS - DOS AÑOS DE TRABAJO CONJUNTO PARA MEJORAR LA SANIDAD FORESTAL (Vídeo)
- CONEJO. Repunta el conejo hasta los 1,85 euros/kilo.
- FRUTA. Los nuevos reyes de las fruterías
- PORCINO. Confirmado el primer caso de PPA en Alemania
- AVICULTURA. Alemania acaba con el sacrificio de pollitos de 1 día
- GAZTAk ekarri duena
- SAGARDOA. Sagardoak elkartzen gaitu ekimenaren bigarren elkarlana aurkeztu dute gaur Gipuzkoako Ostalaritza Elkarteak eta Sagardoa Routek
ENPRESAK - Empresas
- ABEREKIN. Xabier Abasolo Gallastegi, nuevo responsable del Servicio Genético de ABEREKIN para NAVARRA y LA RIOJA
- DEERE & Company prevé cerrar el ejercicio con un beneficio neto de 1.905 millones de euros
ALDIZKARI OFIZIALAK - Boletines Oficiales
- BOG. HONDARRIBIA. Hiri Antolamenduko Plan Orokorra egiteko eta onartzeko prozesuan Herritarrek Parte hartzeko Programa.
- BOE. INLAC. Resolución de 3 de septiembre de 2020, de la Dirección General de la Industria Alimentaria, por la que se somete a información pública la propuesta de modificación de la Orden APA/1397/2018, de 14 de diciembre, por la que se extiende el acuerdo de la Organización Interprofesional Láctea, al conjunto del sector y se fija la aportación económica obligatoria, para realizar actividades de comunicación y promoción de la leche y los productos lácteos, fomentar la transparencia en la cadena láctea, contribuir a la vertebración sectorial e impulsar la investigación, el desarrollo y la innovación tecnológica en el sector lácteo, durante un período de cuatro años.
- BOE. INTERCUN. Resolución de 3 de septiembre de 2020, de la Dirección General de la Industria Alimentaria, por la que se somete a información pública la propuesta de extensión de norma y de aportación económica obligatoria, solicitada por la Organización Interprofesional para Impulsar el Sector Cunícola, INTERCUN, durante un período de tres años.
FORMAKUNTZA - Formación
- Dieta goxoa, osasungarria eta jasangarria. On line. Irailak 16, goizeko 10etan. Donostia Sustapenak antolatua
- FUTURO DE LA UTILIZACION DEL PLÁSTICO EN LA COMERCIALIZACIÓN DE ALIMENTOS: COMPROMISOS CON EL ENVASADO SOSTENIBLE. Seminario Web. 21 de sept. 11,00. Organiza: Cooperativas Agroalimentarias
- “Tokiko elikadura sistema jasangarri eta osasuntsua” ikastaroa. EHUko uda ikastaroa MIramar Jauregian. Irailak 25. Landaolak antolatua
- Produktu Fitosanitarioen Aplikatzailea. Fraisoron. Irailak 28- Urriak 6.
- NOTIFICACIONES ELECTRÓNICAS DE LA HACIENDA FORAL DE GIPUZKOA. On line. 6 de octubre.
- Aprende a producir vídeos con tu móvil para mejorar las ventas de tu proyecto (online). 3 fechas posibles. Organiza: SPRI